Video: 40 jaar geleden bezocht Sadat Jeruzalem

maandag 20 november 2017 |  Redactie Israel Today
Veertig jaar geleden, op zaterdagavond 19 november 1977, kwam de toenmalige Egyptische president Anwar Sadat in Israël en sprak in de Knesset, het Israëlische parlement. Dit bezoek was een mijlpaal op de lange weg naar vrede tussen Israël en Egypte.

Sadat werd in Israël met alle eer ontvangen, hoewel beide landen officieel nog in oorlog waren, en de nationale volksliederen werden gespeeld. Het was een bijna ongelooflijk moment, want de Yom Kippur-oorlog was pas vier jaar geleden.

Het bezoek van Sadat aan Jeruzalem leidde uiteindelijk tot de historische vrede tussen Israël en Egypte. Al in 1978 ontvingen Sadat en Begin de Nobelprijs voor de vrede en op 26 maart ondertekenden beiden het vredesverdrag voor het Witte Huis in aanwezigheid van de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter.

De video toont foto's van dit historische bezoek en de daaropvolgende vrede, die het Midden-Oosten voor altijd veranderde.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.