Breaking the Silence:'Verkeerde Palestijn verhoord'

zondag 19 november 2017 |  Redactie israel Today
Nadat het Openbaar Ministerie vorige week een proces had gestaakt tegen de woordvoerder van de organisatie Breaking the Silence, Dean Issacharoff, die beweerde tijdens zijn dienst in de IDF een Palestijn te hebben geslagen – waarmee hij de organisatie in verlegenheid bracht - beweert de organisatie nu dat tijdens het onderzoek de verkeerde Palestijn werd ondervraagd.

De onderzoeksofficier had zich gebaseerd op een foto van Hassan Julani en Issacharoff. Maar zodra Issacharoff de foto zag, zou hij echter hebben verklaard dat dit niet de Palestijn was die hij tijdens zijn legerdienst had geslagen, legde de organisatie uit.

Dean Issacharoff heeft op de Facebook-pagina van de organisatie een video geplaatst (zie boven), waarin hij uitlegt dat zijn kameraad, die naar verluidt getuige is geweest van het door hem beschreven incident, op onbegrijpelijke wijze geen deel uitmaakte van het onderzoek. In de video komt deze kameraad, Reuven Silverstone, aan het woord en bevestigt het door Issacharoff vertelde incident.

Wie heeft gelijk? Om 0:38 min spreekt de voormalige kameraad die in Hebron in het leger bij Issacharoff heeft gediend, en bevestigt het incident.

Het Openbaar Ministerie verwerpt de beschuldiging dat zij de Palestijn, die zou zijn geslagen, niet heeft ondervraagd. In zijn verhoor had Issacharoff zelf gezegd, dat hij de noodzakelijke hoeveelheid geweld had gebruikt om de Palestijn handboeien aan te doen. De ambtenaren van het Openbaar Ministerie verklaarden ook dat de verklaringen van Issacharoff identiek waren aan die van de ondervraagde Palestijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.