'Israël is bereid informatie te delen met Saoedi-Arabië'

vrijdag 17 november 2017 |  Redactie Israel Today
'Wij zijn bereid om informatie uit te wisselen wanneer dat nodig is,' zei de Israëlische militaire stafchef luitenant-generaal Gadi Eizenkot over de groeiende banden van Israël met de Saoedi's en hun gemeen­schappelijke zorgen over Iran. Hij toonde zich bereid om informatie te delen met Saoedi-Arabië, een land dat dezelfde belangen heeft als Israël wat betreft de Iraanse dreiging.

Luitenant-generaal Gadi Eizenkot. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Gadi Eizenkot zei in een interview met de Arabische krant Elaph, die donderdag verscheen, dat de twee landen 'veel belangen delen'. Op de vraag of Israël onlangs geheime informatie aan Saoedi-Arabië had doorgegeven, zei Eizenkot: ''We zijn bereid om informatie door te geven indien dat nodig is.'

De in een transcriptie van het Israëlische leger bevestigde opmerkingen weerspiegelen de toenemende concentratie van de twee landen op wat zij beschouwen als een toenemende Iraanse dreiging in de regio, vooral nu er een einde lijkt te komen aan de oorlog in Syrië.
Israël noemt vaak discrete banden en gemeen­schappe­lijke belangen met gematigde Arabische staten.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.