Daimler opent nieuw onderzoekscentrum in Tel Aviv

vrijdag 17 november 2017 |  Redactie Israel Today
De CEO van Daimler, Dieter Zetsche, was aanwezig bij de inwijding van het onderzoeks- en ontwikkelings­centrum van het concern in Tel Aviv. Hij presenteerde daar zijn visie op de toekomst van het vervoer: 'De auto's zullen elektrisch zijn en in geautomatiseerde vloten van Robo-Taxis bewegen,' zei hij. De technologie verandert niet alleen de industrie, maar ook de stedelijke infrastructuur.

'Auto's zullen in principe lid worden van het “Internet van Dingen” en algoritmen, voorspellingsanalyse en kunstmatige intelligentie zullen ervoor zorgen dat onze auto's bijvoorbeeld als zwermen bewegen,' zei Zetsche, eraan toevoegend dat de auto's van de toekomst op elektriciteit zullen rijden en zo de lucht schoon zullen houden.

'Deze intelligente smart-voertuigen zullen van tevoren weten waar de volgende bestelling van een taxi zal opduiken en zij zullen al een vloot van voertuigen klaar hebben staan om zo effectief en snel mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten,' zei hij. 'We zijn er nu van overtuigd dat Robo-Taxis twee keer zoveel mensen met hetzelfde aantal auto's zullen kunnen vervoeren en daarmee het landschap van onze metropolen definitief veranderen.'

Het nieuwe centrum van Daimler in Tel Aviv telt 25 medewerkers die het bedrijf zullen helpen nieuwe gebruikersinterfaces voor zijn voertuigen te ontwikkelen. Het lokale kantoor zal Daimler ook ondersteunen in de samenwerking met Israëlische academici en technologiebedrijven.
Daimler wil in de toekomst samenwerken met lokale starters op het gebied van digitale voertuigtechnologieën zoals biometrische authenticatie en navigatie.

De CEO van Daimler prees Israël en zei dat Israël een van de vijf leidende landen is die innovatie en technologieën zoals digitalisering, mobiliteitsdiensten en automatisering stimuleren. 'Dit is het land met de hoogste dichtheid aan start-ups,' aldus Zetsche. 'Technologie is de naam van het spel hier in Israël, vooral als het gaat om digitale technologieën, en daar gaan we als auto-industrie heen.'

Daimler sluit zich aan bij een aantal autofabrikanten, waaronder Hyundai en Renault-Nissan, SEAT en Skoda, die de afgelopen jaren plannen voor onderzoeks- en ontwikkelingscentra of technologische starterscentra in Israël hebben gepubliceerd of aangekondigd.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.