Witte Huis ontvangt overlevenden aanval in Chalamish

woensdag 15 november 2017 |  Redactie Israel Today
Michal Salomon, die in juli haar echtgenoot Elad, haar schoonzus en schoonvader bij de brute terroristische aanslag in het dorp Chalamish verloor, werd maandagavond met haar vijf kinderen in het Witte Huis ontvangen door Jason Greenblatt, de speciale adviseur voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump.

De moordaanslag vond plaats op 21 juli 2017, toen 19-jarige Omar al-Abed uit het nabijgelegen dorp Kobar op vrijdagavond het huis van de Salamons in de nederzetting Chalamish (Neve Tzuf) binnendrong. Het was aan het begin van de shabbat, waarbij de familie de geboorte van een nieuw kleinkind vierde. De moordenaar stak met zijn mes vier mensen neer, van wie er drie aan hun ernstige verwondingen zijn overleden.

Ter gelegenheid van het bezoek van Michal Salomon publiceerde Greenblatt een Twitterbericht met de volgende boodschap: 'Ik had het voorrecht Michal Salomon, haar 5 kinderen en haar vader welkom te heten in het Witte Huis. Haar echtgenoot, schoonzus en schoonvader werden op brute wijze door een terrorist aan de shabbattafel vermoord. Michal en haar kinderen ontsnapten slechts dankzij haar moedige optreden aan een zekere dood,' aldus Greenblatt. De families van de slachtoffers leerden Greenblatt kennen tijdens een condoleantiebezoek, waar hij hen bezocht samen met de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, en minister van Defensie Avigdor Lieberman, toen Greenblatt juist op dat moment in Israël verbleef.

In september kreeg de IDF-soldaat die de terrorist uitschakelde, een militaire onderscheiding tijdens een ceremonie in Ma' ale Adumim.

De drie Israëli's die bij de aanslag werden vermoord, waren Josef Salomon (70) en zijn kinderen Haya Solomon (46) en Elad Salomon (35).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.