35.000 Joden vierden de Shabbat in Hebron

maandag 13 november 2017 |  Redactie Israel Today
Ongeveer 35.000 Joden brachten afgelopen weekeinde de Shabbat door in Hebron, om daar de Shabbat 'Chaye Sarah' (Leven van Sara) te vieren. In de wekelijkse lezing (Genesis 23:1–25:18) staat onder andere beschreven hoe Abraham de Grot van de Aartsvaders verwerft en daar Sara begraaft.

De Shabbat Chaye Sarah heeft zich ontwikkeld tot een dag waarop Joden uit de hele wereld zich verbinden met de Joodse gemeenschap in Hebron. Voor dit evenement openen veel Joodse inwoners van Hebron hun huizen voor bezoekers. In de straten van de stad en ook in Kirjat Arba stonden veel tenten en caravans voor de duizenden bezoekers.

Voor de bezoekers van Hebron werd een feesttent opgericht (foto's: Mendy Hechtman/Flash90)

Onder de gasten van deze speciale Shabbat bevonden zich de Israëlische minister van Landbouw, Uri Ariel (Het Joodse Huis), de minister van Sociale Gelijkheid, Gila Gamliel (Likoed), de minister van Milieu, Ze'ev Elkin (Likoed), de onderminister van Defensie, Rabbi Eli Ben Dahan (Het Joodse Huis), alsmede talrijke Knessetleden, rabbijnen en andere prominente personen.

Uri Karzan, directeur van de Joodse gemeente in Hebron, zei dat het aantal deelnemers dit jaar een nieuw bezoekersrecord vormde. 'Dit is een bijzondere dag voor Hebron en de Joden over de hele wereld. In de toekomst, indien God het wil, zullen we onze gasten onderbrengen in nieuwe gebouwen die gepland zijn voor de wijk Hezekiya.
Israël keurde onlangs de bouw van 31 wooneenheden in Hebron goed, voor het eerst sinds 15 jaar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.