IDF onderschept Syrische drone met Patriot raket

zondag 12 november 2017 |  Redactie Israel Today
Een onbemande drone die vanuit Syrië de grens met Israël naderde, werd zaterdagochtend door het Israëlische leger boven Syrisch grondgebied onderschept met een Patriot raket.

Een Patriot raket-lanceerinstallatie (Archieffoto: Gili Ya'ari/Flash90)

De drone was een onbemand en ongewapend vliegtuigje voor observatiedoeleinden. Rond 11 uur 's ochtends naderde de drone de grens met Israël. De Patriot raket werd gelanceerd vanuit de omgeving van Safed, de drone werd boven open gebied aan de Syrische kant van de grens neergehaald. Men gaat ervan uit dat het een drone van het Syrische leger is geweest.

Na het incident zei de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman: 'De staat Israël veroordeelt elke schending van de soevereiniteit en reageert op elke provocatie. Wij beschouwen het Syrische regime verantwoordelijk voor elke aanval en iedere schending van de soevereiniteit en roepen het op om alle groepen die actief zijn in Syrië te temmen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.