Tel Aviv: 2e plaats bij 'Innovatie-hoofdstad' van de EU

vrijdag 10 november 2017 |  Redactie Israel Today
De stad Tel Aviv behaalde een tweede plaats in de wedstrijd voor de Innovatieprijs 'I-CAPITAL' van de Europese Commissie. De wedstrijd testte steden op innovatieve en inspirerende ideeën om de stedelijke levenskwaliteit van burgers te verbeteren en hun betrokkenheid bij de gemeenschap te stimuleren.

De Europese wedstrijd, de 'Innovatiehoofdstad 2017' voor steden met meer dan 100.000 inwoners, werd in maart 2017 in het leven geroepen. De wedstrijd stond open voor EU-lidstaten en Horizon 2020-landen. Tweeëndertig steden uit 17 landen deden mee aan de wedstrijd. De winnaar van dit jaar is Parijs, gevolgd door Tallinn (Estland) en Tel Aviv.

De prijs van € 100.000 zal deels worden besteed aan de versterking van Tel Avivs educatieve initiatieven, ontwikkeld door de gemeente in samenwerking met leerkrachten, ouders, studenten en lokale starters.

De EU-ambassadeur in Israël, Emanuele Giaufret, feliciteerde de burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, en zei: 'Israël was het eerste land dat geen lid is van de Europese Unie, dat zich aansloot bij het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van de Europese Unie, nu bekend als Horizon 2020. Dit is het grootste onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma ter wereld. Tel Aviv is een waardige winnaar van deze prijs van de Europese Unie en is nu een hoofdstad van innovatie in de Europese Unie. Deze prijs laat eens te meer zien hoe dicht de EU en Israël bij elkaar staan.'

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.