Dit gebeurde in oktober 2017 in het Israëlische leger

donderdag 9 november 2017 |  Redactie Israel Today, IDF
Het Israëlische leger heeft een video uitgebracht waarin de gebeurtenissen van oktober worden samengevat. Er werden onder andere wapenwerkplaatsen ontdekt en gesloten, en wapens in beslag genomen.

Hier zijn de belangrijkste gebeurtenissen:
♦ 410 militairen hebben de officiersopleiding met succes afgerond en doen vanaf nu dus als officier dienst in het leger.
♦ Een nieuwe medische simulator die paramedici in gevechtseenheden leert hoe ze gewonde soldaten eerste hulp kunnen bieden.
♦ Een nieuwe app die soldaten Arabisch leert en hen op de hoogte brengt van de tradities van de moslims. Het is de bedoeling dat hierdoor de omgang met de Arabische bevolking in Judea en Samaria wordt vergemakkelijkt.
♦ Jongeren met speciale behoeften dienen ondanks hun handicap als vrijwilliger in het leger. Er is al een groep die de basisopleiding heeft afgerond.
♦ Aan het begin van de maand organiseerde het Israëlische leger een sportdag met deelname voor 50 militaire attachés die in Israël hun werkterrein hebben, zoals vertegenwoordigers van diverse vredesmachten die overal in Israël dienst doen, zoals de VN-troepen of internationale waarnemers die op het Sinaï-schiereiland zijn gestationeerd.
♦ Het Home Front Commando (=Bescherming Bevolking) heeft in oktober een grote reddings- en bergingsoperatie uitgevoerd met deelnemers uit Spanje, de Palestijnse Autoriteit en andere landen. De oefeningen richtten zich op het redden van burgers en bergingswerk in door aardbevingen of andere natuurrampen getroffen gebieden.
♦ In Washington kwamen de stafchefs van 70 landen bijeen om te bespreken hoe met extremistische organisaties om te gaan, zoals bij ons Hamas en Hezbollah. Israël neemt het voortouw in de strijd tegen zulke organisaties.
♦ In oktober werden vanuit de Gazastrook vier raketten afgevuurd op Israël, maar ze misten hun doel. Het Israëlische leger reageerde wel door het vernietigen van o.a. een observatietoren van Hamas.
♦ Tegelijkertijd probeerde Hamas gevechtslaarzen voor zijn terroristen naar de Gazastrook te smokkelen. Deze zaten verborgen in een lading grote pantoffels.
♦ Op 11 oktober werden er schoten afgevuurd op een Israëlisch veldhospitaal in de Golanhoogte. Het veldhospitaal werd gebouwd om de Syrische burgerbevolking te helpen. Het maakt deel uit van operatie 'Operation Good Neighbourhood'. Syrische burgers worden er medisch behandeld en hulppakketten met voedsel en medicijnen worden naar Syrië gebracht.
♦ Op 16 oktober zijn vijf raketten uit Syrië op Israël afgeschoten. De Israëlische luchtmacht vernietigde vervolgens de raketbatterij van het Syrische leger.
♦ Op 21 oktober gooide een Palestijn in Hebron een steen naar een 12-jarige jongen die gelukkig slechts licht gewond raakte. De stenengooier werd later gearresteerd door soldaten van het leger.
♦ Het Israëlische leger is voortdurend bezig om terroristische aanslagen Israël te voorkomen. Vorige maand zijn 77 illegaal geproduceerde wapens in beslag genomen. De wapenwerkplaatsen werden gesloten en verzegeld.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.