Rivlin op staatsbezoek in Spanje, roept op tot eenheid

woensdag 8 november 2017 |  Redactie israel Today
Tijdens zijn staatsbezoek aan Spanje heeft de Israë­lische president Reuven Rivlin in Madrid de kant van de Spaanse regering gekozen, die probeert een afsplitsing van Catalonië van Spanje te verhinderen. Rivlin zei: 'Voor ons is Spanje één land en de pro­ble­men die het momenteel heeft, zijn een interne aangelegenheid.'

President Rivlin tijdens zijn ontmoeting met de Spaanse premier Mariano Rajoy (Foto: Haim Zach/GPO)

Rivlin riep de Spanjaarden op, zich te verzetten tegen de BDS-beweging, die Israël internationaal wil isoleren en boycotten. Net zoals Israël in zijn crisis aan de kant van Spanje staat, zo moet ook Spanje naast de Israëli's staan tegen de boycot­beweging, die 'geïnfecteerd is met antisemitische elementen', zoals Rivlin het noemde.

Tijdens zijn bezoek aan het Spaanse parlement demonstreerden ongeveer 20 tegenstanders van Israël voor de ingang, die 'Bevrijd Palestina' en 'Moordenaars' schreeuwden. Ze zwaaiden daarbij met Palestijnse vlaggen en droegen een bord met de woorden 'Geen genocide in Palestina'.

Bij het bezoek aan het parlement werd de situatie in het Midden-Oosten besproken en de wereldwijde terreur waarmee Israël en Europa worden geconfronteerd. Rivlin benadrukte de rol van Iran, de grootste financier en voorvechter van islamitische terreur, en riep op te verhinderen, dat het land in het bezit van kernwapens komt.

Na de bijeenkomst werden een aantal samenwerkingsovereenkomsten getekend, die vooral partnerschappen op cultureel en wetenschappelijk gebied bevorderen, maar ook stappen inhouden om het groeiende antisemitisme te bestrijden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.