Luchtmachten uit zeven landen oefenen in Israël

dinsdag 7 november 2017 |  Redactie Israel Today
In Israël begon zondagavond een elfdaagse oefening van de luchtmacht. Voor deze grootste luchtmacht-oefening ooit in Israël, waren delegaties uit zeven landen uitgenodigd, uit Griekenland, Polen, Italië, de VS en voor het eerst uit India, Frankrijk en Duitsland.

Aan de oefening zullen ongeveer 100 vliegtuigen en meer dan 1000 man van de verschillende luchtmachten deelnemen. De tweejaarlijkse luchtmacht­oefening 'Blauwe Vlag' vindt plaats op de luchtmachtbasis in Uvda, ten noorden van Eilat. Luchtmacht-attachés uit ongeveer 40 landen zullen de oefeningen bijwonen.

De oefeningen zijn bedoeld om extreme gevechtsituaties zo realistisch mogelijk te simuleren. Dr. Eran Lerman van het Jeruzalem Instituut voor Strategische Studies legde uit dat de oefening het belang en de kwaliteit van de Israëlische Luchtmacht laat zien en haar inzicht zal geven in de methoden van andere luchtmachten. Het strategische belang zou echter zijn dat piloten uit verschillende landen aan de oefening deelnemen, waardoor de strategische en diplomatieke betrekkingen en de samenwerking op het gebied van veiligheid steeds sterker worden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.