Joods Centrum Princeton Universiteit zegt Hotovely af.

dinsdag 7 november 2017 |  Redactie Israel Today
Het was uitgerekend een Joodse studentengroep bij de Princeton Universiteit die verantwoordelijk was voor het annuleren van een geplande toespraak van de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely in het 'Center for Jewish Life' - Prince­ton Hillel.

Zij maakt momenteel een voorlichtings­reis langs studenten­campussen in de VS, en was niet bereid af te zien van haar lezing. Die werd uiteindelijk gehouden in het Chabadhuis van de universiteit gehouden.
'Jullie brengen de stem van de Israëlische democratie tot zwijgen,' was de reactie van Hotovely op de Joodse studentengroep met de naam Alliantie van Joodse Progressieven, die door hun protest de afzegging van de geplande toespraak hadden bereikt. Hotovely zou in het Princeton Centrum voor Joods Leven spreken.

De Joodse studentengroep schreef in hun bezwaarschrift tegen het optreden van Hotovely: 'Het werk van Hotovely leidt tot onherstelbare schade aan het vooruitzicht op een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Zij heeft zich uitgesproken tegen de oprichting van een Palestijnse staat en heeft de uitbreiding van de bouw van nederzettingen op de Westbank tot haar missie gemaakt.'
In antwoord op deze brief besloot het 'Centrum voor Joods Leven' om Hotovely's optreden uit te stellen, 'om het programma opnieuw uitvoerig door te nemen'.

Het Chabadhuis op de campus nodigde de Israëlische politicus vervolgens uit om daar haar lezing te houden. Hotovely bedankte hen daarvoor en richtte zich tot rabbi Julie Roth, de voorzitster van het Centrum voor Joods Leven: 'Door de lezing te annuleren, schendt u de fundamentele vrijheid van de studenten. U weigert de studenten de vrijheid om verschillende standpunten te horen, vragen te stellen, uit te dagen en zelf te beslissen.'

Tyipi Hotobely sprak gisteren in het Chabadhuis van de Universiteit van Princeton.

Tzipi Hotovely sprak een paar dagen geleden op de Columbia University in New York, waar haar opvattingen over het Israëlisch-Palestijnse conflict naar verluidt door de aanwezigen met veel scepsis werden aangehoord. Voor vandaag is een lezing aan de New York University gepland.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.