Aanval van Arabische bouwvakkers op Joodse kleuterschool

maandag 6 november 2017 |  Redactie Israel Today
Het verlenen van werkvergunningen aan Palestijnse bouwvakkers is niet zonder risico, zo bleek zondag toen een groepje Arabische bouwvakkers in Tel Aviv met stenen gingen gooien naar een aangrenzende kleuterschool.

Ondanks het ontvangen van buitenlandse hulp, die aanzienlijk meer is dan het naoorlogse Europa per hoofd van de bevolking heeft ontvangen, is de Palestijnse Autoriteit er niet in geslaagd banen te scheppen voor zijn bevolking.

Israël heeft getracht om de druk die de werkloosheid met zich meebrengt, te verlichten door grote aantallen Palestijnse Arabieren de mogelijkheid te bieden om dagelijks op zijn soevereine grondgebied te werken in de bouw.

Dat beleid brengt natuurlijk een veiligheidsrisico met zich mee. Zondag werd weer eens duidelijk dat een dergelijke gebaar van goede wil soms een averechts effect kan hebben. Gelukkig had het dit keer geen tragische gevolgen.

Zo' n 100 Joodse kinderen moesten met spoed worden geëvacueerd uit hun kleuterschool in Givatayim, een voorstad van Tel Aviv, toen Arabische bouwvakkers op een aangrenzend bouwterrein stenen gingen gooien. De kinderen zaten op dat moment allemaal in de kleuterschool, waardoor niemand gewond raakte.

Een medewerkster van de school was getuige van de aanval toen ze naar de keuken ging en de bouwvakkers stenen zag gooien en de Joden binnen vervloeken. De orthodoxe nieuwssite Kikar Hashabat meldt dat de politie werd opgeroepen en twee van de betrokken Arabieren arresteerde. De daders werden later op borgtocht vrijgelaten met een straatverbod.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.