Viceminister bestrijdt BDS bij Amerikaanse universiteiten

donderdag 2 november 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely (Likoed), is woensdagavond naar de Verenigde Staten gevlogen om een aantal universitaire campussen te bezoeken, waaronder de New York University, de Columbia University en de Princeton University.

Op de campussen van acht prestigieuze universiteiten, waarvan de sportteams lid zijn van de Ivy League, wil Hotovely propaganda op de campus tegen de Joodse Staat en de toenemende dreiging tegen de boycot, sanctie en afstoting (BDS)-beweging die in dergelijke academische instellingen actief is, bestrijden.

Voor haar vertrek zei Hotovely dat ze 'met de jongere generatie in de Verenigde Staten zou willen spreken, die is opgegroeid met leugens over Israël. Het is voor mij belangrijk om met hen te spreken over de gemeenschappelijke uitdagingen die de radiale islam voor democratische landen betekent, om hen het succesverhaal van de staat Israël te vertellen, dat bij alle uitdagingen floreert.'

'De universiteitscampussen behoren tot de moeilijkste en belangrijkste arena's, en ik kom als vertegenwoordiger van de regering en vertegenwoordiger van de regeringspartij, en ik ben op een reis die zal beginnen met het harde werk van het veranderen van de houding ten opzichte van Israël op Amerikaanse campussen. Wie zich identificeert met Israël zal niet langer bang zijn om zijn mening te zeggen,' zei Hotovely in een verklaring.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.