Professor berispt na wegsturen studente met hijab

Tuesday, October 31, 2017 |  Redactie Israel Today
Een professor Midden-Oosten-studies aan de Bar Ilan Universiteit werd ernstig berispt, nadat hij een moslim-studente het klaslokaal uit stuurde omdat ze weigerde haar traditionele hoofddeksel, de hijab, af te doen.

Het 'Park van Eenheid' van de Bar-Ilan universiteit in Ramat Gan, nabij Tel Aviv. (Foto: Creative Commons)

Volgens een bericht van het nieuwsportaal Ynet meldde de student het onaangename incident bij de universiteitsleiding. De professor werd gewaarschuwd en de tuchtcommissie van de universiteit is begonnen met het onderzoek naar het incident.

In een verklaring veroordeelde de universiteit het gedrag van de professor: 'De Bar-Ilan Universiteit veroordeelt de beledigende en onaanvaardbare gebeurtenis van vorige week ten zeerste. Wij zien dit incident als een daad tegen ons allemaal, tegen onze academische instelling, onze studenten en onze faculteit. Deze universiteit is trots op het feit dat iedere student zijn of haar studie in een sfeer van gelijkheid en respect kan genieten. Dat is en blijft ons keurmerk.'

Nadat de professor mondeling en schriftelijk gewaarschuwd was en verantwoording moest afleggen aan de tuchtcommissie, verontschuldigde hij zich bij de klas en de studente.

De studente accepteerde de verontschuldiging en antwoordde: 'Ik was diep geschokt door het gedrag van mijn professor, maar dit weerspiegelt op geen enkele wijze het dagelijks leven hier op de campus. De Bar-Ilan Universiteit respecteert mijn religie en cultuur en staat mij ook toe om de islamitische feestdagen te vieren, zoals Ramadan. Ik heb een zeer goede relatie met de andere studenten van de faculteit en ik denk dat andere universiteiten een voorbeeld kunnen nemen aan de Bar-Ilan Universiteit bij het verenigen van verschillende bevolkingsgroepen onder één dak'.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.