Nieuwe terreurtunnel gevonden onder VN-school in Gaza

Monday, October 30, 2017 |  Redactie Israel Today
De UNRWA, de organisatie van de Verenigde Naties die uitsluitend bestaat om de ‘vluchtelingen’ van Palestina te dienen, heeft opnieuw een terreurtunnel ontdekt. Deze tunnel bevindt zich onder één van de VN-scholen die zich in de door Hamas geleide Gaza­strook bevinden. De UNRWA heeft Israël naar verluidt onmiddellijk geïnformeerd over de ontdekking. In het verleden was de UNRWA niet zo voortvarend.

Een UNRWA-school in Gaza (Foto: Emad Nassar/Flash90)

Een verklaring van de organisatie luidde als volgt: ‘De aanwezigheid van een tunnel onder een UNRWA-school, die volgens het internationaal recht onschendbaar is, is onaanvaardbaar. Het brengt de kinderen en de leerkrachten in gevaar’.
Het probleem is dat Hamas dat nu juist wil – kinderen en leerkrachten in gevaar brengen. Want daarmee wordt één van de volgende twee dingen bereikt. Ofwel Israël vermijdt dat het Hamas-operaties in de buurt van zo’n gevoelig doelwit aanvalt, ofwel de kinderen en leerkrachten worden in een aanval gedood, wat Hamas nieuwe ‘munitie’ geeft voor zijn mediacampagnes tegen Israël.
De laatste tunnel werd twee weken geleden ontdekt en de school werd onmiddellijk gesloten tot de tunnel afgesloten kon worden.

De ambassadeur van Israël bij de VN, Danny Danon, stelde dat het tijd was voor drastische maatregelen:
‘Weer een terreurtunnel onder een schoolplein van een UNRWA-school. Zo ziet het beleid van Hamas er dus uit, en eens te meer is dit een bewijs van de dubbele oorlogsmisdaad die wordt gepleegd: er worden terreurtunnels gebouwd om Israëli’s aan te vallen, terwijl de kinderen van Gaza als menselijke schilden worden gebruikt.
Wij kunnen niet akkoord gaan met een situatie waarin de scholen van de UNRWA worden gebruikt als basis voor terreur. Dit gevaarlijke incident mag niet worden genegeerd. Er is streng toezicht nodig om ervoor te zorgen dat de VN-faciliteiten niet worden gebruikt om terroristen te beschermen.’

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.