Israëlische Judoka's met volkslied ontvangen op de luchthaven

Monday, October 30, 2017 |  Redactie Israel Today
Met maar liefst vijf medailles (1 gouden en 4 bronzen) zijn de Israëlische Judoka's maandag na een lange thuisreis in Israël aangekomen. Daar werden ze op de luchthaven ontvangen door Miri Regev, Minister van Cultuur en Sport. In tegenstelling tot de prijsuitreiking in Abu Dhabi werd ditmaal het volkslied HaTikva gezongen.

'Jullie hebben ons geëerd op het internationale toneel, het heeft ons hart verwarmd. We hebben jullie heldendaden gevolgd en vandaag weet elk kind in Israël wat een Ippon is,' zei de minister tijdens de ontvangst van de Israëlische sporters.

Ze vervolgde: 'Het was voor mij dit keer belangrijk om jullie op de luchthaven te begroeten, vooral vanwege de omstandigheden waarmee jullie te maken hadden tijdens het toernooi. Ondanks onze inspanningen achter de schermen, bleven de organisatoren in Abu Dhabi bij hun beslissing om geen Israëlische vlag of andere symbolen toe te laten. Ik strijd overal voor onze vlag en ons volkslied. Toen de president van de Israëlische Judo Federatie besloot om toch deel te nemen aan het toernooi, vertelde ik hem dat we moesten winnen voor de ogen van degenen die besloten hadden ons te boycotten.'

Gisteren werd gemeld dat de organisatoren in Abu Dhabi beloofden hun uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat de Israëli's volgend jaar met hun vlag en volkslied aan het toernooi kunnen deelnemen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.