Orthodoxe Joden in de parachutisten eenheid

Sunday, October 29, 2017 |  Redactie Israel Today
De demonstraties van orthodoxe Joden tegen de militaire dienstplicht in de afgelopen weken hebben bij veel lezers de indruk gewekt dat alle orthodoxe Joden weigeren in het Israëlische leger te dienen. Maar 25 orthodoxe Joden van de 'Chetz parachutisten eenheid' hebben afgelopen donderdag het tegendeel bewezen, toen zij met succes hun laatste mars van meer dan 60 kilometer, de zogenaamde 'Masa Kumta' (Baretmars) voltooiden en de rode baret van de gerenommeerde eenheid van de parachutisten ontvingen.

De orthodoxe soldaten, die zeven maanden geleden hun dienstplicht waren begonnen, begonnen hun laatste 60 km lange mars met een Torah-uur van de 'Nezach Jehuda Organisatie', die de orthodoxe soldaten sinds hun eerste dag in het leger begeleidt.

De Chetz-eenheid van de parachutisten is minder dan een jaar geleden opgericht, en trekt sindsdien een toenemend aantal nieuwe rekruten.

In februari werden bij de Westelijke Muur voor het eerst orthodoxe soldaten van de parachutisten beëdigd.

Afgelopen donderdag werd op Ammunition Hill in Jeruzalem voor het eerst de ceremonie van het uitreiken van de rode baretten aan de parachutisten gehouden. Ammunition Hill geldt als symbool voor de parachutisten die de stad Jeruzalem in 1967 hebben bevrijd en herenigd tijdens de Zesdaagse Oorlog.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.