Volgende Judotoernooi in Abu Dhabi mét Israëlische vlag

zondag 29 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische judoka's hebben het toernooi in Abu Dhabi met succes afgerond. Uri Sasson won de bronzen medaille in zijn gewichtsklasse, zodat Israël in totaal 5 medailles won op het toernooi, waaronder de gouden medaille van Tal Flicker.

Aangezien Israël alleen onder de vlag van de Internationale Judo Federatie aan het toernooi mocht deelnemen, klonk er bij de prijsuitreiking geen Israëlisch volkslied, het HaTikvah. Dit heeft veel opschudding veroorzaakt in de media.

Het komende jaar zal alles veranderen. Het nieuwsportaal Ynet meldt vandaag dat vertegenwoordigers van de Internationale Judo Federatie en de Israëlische Judobond een overeenkomst hebben bereikt met de Judobond van de Verenigde Arabische Emiraten, dat de organisatoren alles in het werk zullen stellen om ervoor te zorgen dat Israëlische deelnemers aan het komende toernooi als Israëli's kunnen optreden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.