Mike Pence bezoekt Israël, Palestijnen en Egypte

Friday, October 27, 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse vice-president Mike Pence is van plan om in december een reis naar Israël te maken, zo werd woensdagavond bekend gemaakt door het Witte Huis. Tijdens zijn bezoek zal Pence, die sinds lange tijd een vriend van Israël is, premier Benjamin Netanyahu, en de president van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, ontmoeten en vervolgens doorreizen naar Egypte.

De Amerikaanse vice-president Mike Pence en premier Benjamin Netanyahu (Foto: Avi Ohayon/GPO)

Pence zal zijn verblijf in de regio gebruiken om de kansen op succes voor een alomvattend Amerikaans vredesinitiatief tussen Israël en de Palestijnen en in het Midden-Oosten als geheel te evalueren. Daarnaast zal de vice-president met Israël het ruimtevaartprogramma van het land en Washingtons herziening van zijn beleid ten aanzien van Iran bespreken, nadat president Donald Trump onlangs heeft aangekondigd dat het Iraanse nucleaire verdrag niet zal worden verlengd.

Hij zal van Israël naar Egypte reizen, waar hij president Abdel Fattah al-Sisi zal ontmoeten tijdens een openbare solidariteitsverklaring, waarin de samenwerking op het gebied van veiligheid tussen beide landen zal worden benadrukt.
Een centraal onderdeel van zijn bezoek zal zich richten op de vervolging van religieuze minderheden, waaronder christenen in de regio. Pence plant daartoe een ontmoeting met leden van de Egyptische regering en religieuze leiders om de zaak te bespreken.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.