Schokkende video: Jong kind in Gaza beschiet soldaten

Thursday, October 26, 2017 |  Redactie Israel Today, COGAT
We zijn allemaal geschokt door de video's van 'zomerkampen' van Hamas, die Gaza bestuurt, waarin Palestijnse kinderen niet ouder dan vijf jaar worden aangemoedigd en getraind om Israël met geweld aan te vallen.

Het enige wat we hopen is dat als die kinderen opgroeien, ze misschien bij zinnen komen, voordat ze een kans krijgen om daadwerkelijk in een dodelijke gevecht met Israëli's betrokken raken. Maar die hoop is de bodem ingeslagen, nu Hamas en zijn aanhangers jonge kinderen met vuurwapens beginnen te bewapenen voordat ze hen uitzenden om Israëlische soldaten te provoceren.

Deze opnamen van beveiligingscamera's dateren van afgelopen vrijdag, toen Hamas een groep kinderen stuurde om IDF-troepen aan te vallen die de zuidelijke grenzen van Israël bewaken. De meeste kinderen gooiden of slingerden stenen, maar je ziet één kind een pistool pakken en schieten.

De Israëlische coördinator van regeringsactiviteiten in de territoria (COGAT) verklaarde: Afgelopen vrijdag hebben beveiligingscamera's een Gazaans kind gefilmd dat deelnam aan een gewelddadige rellen aan de grens van de Gazastrook. De jonge knaap hield een pistool vast en schoot op IDF eenheden in het gebied.

Door snel inzicht in de situatie en weloverwogen beslissingen van de IDF-troepen in het gebied liep het kind geen schade op. We vragen ons alleen af hoe de ouders van deze kleine jongen het leven van hun zoon konden riskeren.

De trieste realiteit is dat het Hamas en zijn medestanders niets zou kunnen schelen als dat kind stierf. Zij hoopten waarschijnlijk zelfs op zijn dood, want dat zou munitie zijn voor de public relations tak van hun oorlog met Israël.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.