Europeanen onderscheiden vader van terrorist

woensdag 25 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
U weet vast hoe de Bijbel ertegen waarschuwt kwaad goed te noemen, en goed kwaad te noemen (Jesaja 5:20)? Welnu, een Europese organisatie heeft die vermaning zojuist ronduit getart. Het Internationaal Instituut voor Mensenrechten en Vrede in Caen (Frankrijk) heeft zondag een ‘mensenrechtenprijs’ uitgereikt aan de Palestijns-Arabische advocaat Mohammed Allyan, meldt Israel Hayom.

In de Al-Quds Universiteit in Abu Dis, ten oosten van Jeruzalem, werd Allyan geëerd voor zijn juridische vertegenwoordiging van de echtgenote van één van de terroristen die betrokken waren bij het bloedbad in een synagoge in Jeruzalem, drie jaar geleden.

Bij die aanslag doodden terrorist Ghassan Abu Jamal en zijn handlanger vier Joodse rabbijnen die aan het bidden waren, door hen neer te schieten, te onthoofden en op hen in te steken. Ook schoot de terrorist één van de gealarmeerde politieagenten neer.

Bij ondervraging door de politie sprak de vrouw van Jamal, Nadia, haar steun uit voor het bloedbad. Ook onthulde zij dat zij vooraf op de hoogte was van de bloedige plannen van haar echtgenoot. Vervolgens werd haar Israëlisch burgerschap ontnomen, evenals de gezondheidszorg die Israëlische belastingbetalers voorheen voor haar en haar familie hadden betaald.

Nadia beweerde dat haar mensenrechten waren geschonden, en Allyan sprong als advocaat voor haar in de bres. Dat op zich maakt Allyan al meer tot schurk dan tot held. Maar daar eindigt het verhaal niet.

De aanslag op een autobus van lijn 78 in Jeruzalem in oktober 2015 (Foto: Kobi Gidon/GPO)

Allyan is ook de vader van Bahaa Allyan, één van de twee terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslag op een pendelbus in Jeruzalem, in 2015. Hierbij werden drie Israëli’s genadeloos vermoord.

Naast het feit dat Allyan een zoon heeft opgevoed die in staat is dergelijke gruweldaden te begaan, werd hij een jaar later, in 2016, gearresteerd omdat hij publiekelijk de afschuwelijke daden van zijn zoon prees tijdens lezingen op lokale basisscholen.
Allyan probeert actief de toekomstige generaties Palestijnse Arabieren aan te moedigen om in de voetsporen van zijn zoon te treden, door Israëlische Joden te vermoorden.
En de Europeanen belonen hem alsof hij een voorvechter van vrede en mensenrechten is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.