Video: Arabische Israëli vertelt waarheid over Israël

Tuesday, October 24, 2017 |  Redactie Israel Today
In een televisieprogramma werd aan een Israëlische Arabische gevraagd of Israël een apartheidsstaat is. 'Nee,' was het antwoord van de Arabische vrouw, 'Israël is geen apartheidsstaat, en iedereen die denkt dat dit zo is, zou zich moeten schamen'.

Jullie (de Israëlische Arabieren) wonen in dit land en bezitten een blauwe identiteitskaart, die jullie alle rechten van een burger garandeert, jullie zijn vrij om te werken, te studeren, jezelf te uiten en alles te doen wat jullie willen. Jullie leiden en onderwijzen de komende generaties in een staat die jullie respecteert. Kijk naar Syrië, Irak, Egypte en de rest van de Arabische landen, wat hebben ze gedaan voor het welzijn van hun burgers?

Dan onderbreekt de presentator haar en vraagt: 'Ik probeer te begrijpen wat er in Israël is'.

De Arabische vrouw antwoordt: 'Israël is een democratische staat, zoals beschreven in zijn Onafhan­kelijkheids­verklaring. Daarin zijn minderheden zoals moslims, Druzen, enz. Wat is een democratische staat? Het is een staat die zijn burgers respecteert.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.