Besluit verwacht over 176 woningen in Oost-Jeruzalem

Monday, October 23, 2017 |  Redactie Israel Today
De lokale Plannings- en Bouwcommissie van de stad Jeruzalem, voorgezeten door plaatsvervangend burgemeester Meir Turgeman, zal tijdens de volgende vergadering een besluit nemen over de goedkeuring van de bouw van 13 woongebouwen met in totaal 176 wooneenheden in de wijk 'Nof Zion' in het hart van de Arabische wijk Jabel Mukaber in het oosten van de stad.

De wijk 'Nof Zion' in Jabel Mukaber (foto: Yossi Zamir/Flash 90)

De nieuwe woningen zijn de tweede fase van de wijk en zullen worden toegevoegd aan de eerste fase, die bestaat uit 7 woongebouwen met 90 wooneenheden. De nieuwe wooneenheden zullen het woonoppervlak van 'Nof Zion' verdubbelen en van de wijk de grootste Joodse nederzetting in Oost-Jeruzalem maken.

Het stedenbouwkundig plan voor de bouw van de wijk werd in al in het jaar 1994 goedgekeurd. De eerste fase werd enkele jaren geleden gebouwd, nadat de nodige bouwvergunningen waren verkregen. Burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem zei dat 'we verder bouwen en Jeruzalem daarmee versterken. In het 50e jaar van de hereniging van de stad verenigen we Jeruzalem met daden ter plaatse.'

De vredesorganisatie Peace Now verklaarde: 'De bouw van een nieuwe en grote nederzetting in het hart van een Palestijnse wijk zal een zware klap zijn voor Jeruzalem en voor de kans om de tweestatenoplossing te realiseren. Het ziet ernaar uit dat de regering alle sluizen heeft geopend en zo een bouwmanie mogelijk heeft gemaakt, die de hele regio zal doen ontbranden en de status van Israël zal schaden.'

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.