Smokkelpoging naar de Gazastrook verijdeld

Monday, October 23, 2017 |  Redactie Israel Today
De veiligheidscontroleurs van de Grensinspectie van het Israëlische Ministerie van Defensie en vertegenwoordigers van het Coördinatie- en Verbindingsbureau voor Gaza hebben zondag bij de grensovergang Kerem Shalom een poging om duizenden militaire tactische handschoenen de Gazastrook binnen te smokkelen, kunnen verhinderen.

De in beslag genomen goederen (foto: Perswoordvoerder Israëlisch ministerie van Defensie)

De handschoenen zaten verborgen in een levering van kleding. Er wordt aangenomen dat de handschoenen bedoeld waren voor de terreurorganisatie Hamas. De vrachtwagen werd met alle daarop geladen goederen in beslag genomen en overgedragen aan de Israëlische politie, de douane en de Dienst tegen Smokkel van het Ministerie van Defensie.

De directeur van de grenspost Kerem Shalom, Ami Shaked, zei: 'Pogingen om militair materiaal naar de Gazastrook te smokkelen, maken deel uit van de dagelijkse strijd, meestal gestreden door de beste inspecteurs, buiten het publiek, om ervoor te zorgen dat alleen toegestane en gecoördineerde goederen, die niet dienen voor terrorisme, de Gazastrook binnenkomen.'

De coördinator en verbindingsofficier voor de Gazastrook, Kolonel Faris Atila, zei: 'De terreurorganisatie Hamas heeft herhaaldelijk geprobeerd het Israëlische civiele beleid te benutten voor eigen doeleinden ten nadele van de burgerbevolking van Gaza. We zullen misbruik van ons civiele beleid voor terroristische doeleinden en de behoeften van Hamas blijven tegengaan.'

Twee weken geleden werden op dezelfde plaats duizenden paar militaire laarzen in beslag genomen. Ze waren verborgen in grote gekleurde pantoffels.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.