Het nieuwe oude vliegveld Ben Goerion

donderdag 19 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
Aan het begin van de zomervakantie werd Terminal 1 van Airport Ben Goerion weer geopend. De voor veel toeristen zo vertrouwde oude luchthaven heeft een grote metamorfose ondergaan en kreeg diverse technische upgrades.

Het zijn vooral de goedkope luchtvaartmaatschappijen die van Terminal 1 gebruik maken. Er is ook een dutyfreeshop, een koffiecorner en een fastfoodrestaurant. Dit is natuurlijk extra plezierig voor reizigers die niets aan boord krijgen aangeboden.

Driekwart van de renovatiekosten, twintig miljoen euro, ging op aan veiligheidsvoorzieningen. De in ere herstelde Terminal 1 is berekend op anderhalf miljoen passagiers per jaar en zal vooral worden gebruikt door Israir, UP, Arkia, Wizz Air, Easyjet, Pegasus, Blue Bird, Ryan Air en TUS (Cyprus).

Het vliegveld werd in 1936 gebouwd en heette toen ‘Wilhema’, naar het in de buurt liggende Tempeliersdorp. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het de Royal-Air-Force-basis ‘Lydda’. Na de stichting van de staat werd het vliegveld ‘Lod’ genoemd. In 1975 kreeg het de naam van de in 1973 overleden Ben Goerion.

Dit artikel is gepubliceerd in het oktobernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.