Israëlisch leger sluit kantoren van Palestijnse media

woensdag 18 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
In het kader van de strijd tegen de oproepen tot geweld door Israëlische Palestijnse media hebben soldaten van het Israëlische leger, in samenwerking met de veiligheidsdienst Shin Bet, verschillende kantoren van Palestijnse mediabedrijven doorzocht en gesloten.

Palestijnse medewerkers van TransMedia bij de ingang van hun gesloten kantoren (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90)

Er werd technisch materiaal in beslag genomen en twee mensen die ervan verdacht worden te hebben aangezet tot geweld tegen Israëli's, werden gearresteerd. In de nachtelijke actie werden in totaal acht Palestijnse mediacentra voor zes maanden gesloten. De bedrijven produceren programma's voor Palestijnse televisiestations die dicht bij Hamas en de Islamitische Jihad staan.
Tot de gesloten mediabedrijven behoren Palmedia, Ram Sat en TransMedia.

Het gesloten kantoor van TransMedia. (Foto: Perswoordvoerder IDF)

Ondanks de sluiting van de mediakantoren blijven de televisiekanalen van Islamitische Jihad en Hamas ongestoord uitzenden, aangezien hun kantoren en studio's zich in Libanon en Gaza bevinden. Het doel van de nachtelijke actie was om hun filialen in Judea en Samaria te sluiten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.