Recordaantal bezoekers bij de Westelijke Muur

Wednesday, October 18, 2017 |  Redactie Israel Today
De Western Wall Foundation heeft bekend gemaakt, dat in de laatste twee maanden, de maand Elul voorafgaand aan het Joodse Nieuwjaar, en tijdens de dagen van inkeer, voorafgaand aan de Grote Verzoendag, en tijdens het Loofhuttenfeest, ongeveer 1,5 miljoen mensen de Westelijke Muur hebben bezocht.

Vooral in de maand Tisjri, de eerste maand van het Joodse jaar 5778, was het aantal bezoekers, die de hele dag de Muur bezochten, bijzonder hoog. De bezoekers behoren tot alle sociale klassen, orthodox, religieus, seculier, jong en oud. Verder werd meegedeeld dat deze bezoekersaantallen voor zichzelf spreken en het beste bewijs zijn dat de hele bevolking een bijzondere band heeft met deze plaats en de Joodse traditie.

Slichot-gebeden op de avond van Yom Kipoer bij de Westelijke Muur

In het bijzonder werden de grote bijeenkomsten genoemd voor de Slichot-gebeden van berouw, de traditionele zegen door de priesters, en dit jaar voor het eerst de 'Hakafot Shneyot', de tweede rondgang met de Torahrollen, een verlengstuk van Simchat Torah, het feest van de Torah, waarbij mensen met de Torahrollen dansen. Bij al deze bijeenkomsten werden duizenden deelnemers geteld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.