Netanyahu ontvangt Russische minister van Defensie

Tuesday, October 17, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag Sergej Shoigu ontmoet, de Russische Minister van Defensie. De bijeenkomst werd ook bijgewoond door de Israëlische Minister van Defensie, Avigdor Lieberman.

Shoigu was maandag in Israël aangekomen. Dit is het eerste bezoek van een Russische Minister van Defensie aan Israël sinds vele jaren. Gastheer is zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman, met wie hij gisteren al heeft gesproken na zijn aankomst in Israël.

Het gesprek tussen Netanyahu en Shoigu ging voornamelijk over de Iraanse inspanningen om een militaire aanwezigheid in Syrië op te bouwen. 'Iran moet begrijpen dat Israël dit niet zal tolereren,' verklaarde Netanyahu aan de Russische Minister van Defensie.

Het gesprek ging ook over de nucleaire overeenkomst met Iran en de laatste verklaringen van de Amerikaanse president Donald Trump over een Amerikaanse terugtrekking uit de overeenkomst. Netanyahu herhaalde het standpunt van Israël, dat Iran binnen acht tot tien jaar een arsenaal aan kernwapens zou opbouwen als de overeenkomst niet wordt gewijzigd.

Voor de ontmoeting met Netanyahu bezocht Shoigu, samen met Lieberman, het Holocaust Memorial Yad Vashem waar hij een krans legde in de Hall of Names.

Kranslegging in Yad Vashem (foto: Hadas Parush/Flash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.