Israëlische luchtmacht reageert op Syrische raket

maandag 16 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische luchtmacht heeft maandag een raketbatterij van het Syrische leger aangevallen en vernietigd, nadat deze een raket had afgevuurd op vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht, die boven Libanon waren ingezet.

Een F-15 gevechtsvliegtuig (Archieffoto: Mirjam Alster/Flash90).

De vliegtuigen waren op een routinevlucht boven Libanon, toen vanuit Syrië een raket werd afgevuurd. De vliegtuigen vielen toen de raketbatterij van het Syrische leger aan, dat ongeveer 50 kilometer ten oosten van Damascus gestationeerd was, en vernietigden deze met vier bommen.

Volgens een verklaring van een woordvoerder van het Israëlische leger zou het incident omstreeks 10 uur hebben plaatsgevonden. 'We zijn op alles voorbereid,' zei woordvoerster Ronen Manelis. 'Dit was een Syrische provocatie die we niet kunnen tolereren. We hebben echter ook geen belang bij een escalatie van de situatie.' Rusland is op de hoogte gesteld van de aanval.

Het incident vond plaats kort voor een bezoek aan Israël van de Russische minister van Defensie, Sergey Shoygu, dat voor maandag op het programma staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.