Raketten uit de Sinaï exploderen in het district Eshkol

Monday, October 16, 2017 |  Redactie Israel Today
Afbeelding: De raket gevonden in het district Eshkol (Foto: Persdienst van het district Eshkol) - Video: Raketalarm in het district Eshkol.

Gisteravond klonk er weer een raketalarm in het district Eshkol. Dit keer werden twee raketlanceringen vanuit het Sinaï-schiereiland richting Israël geregistreerd. Bewoners van het district meldden explosies. Later werden de overblijfselen van een van de raketten ontdekt, die explodeerde op open terrein zonder schade te veroorzaken.

Naar verluidt werden de raketten afgevuurd door terroristen van de Islamitische Staat, ISIS. Eerder hadden ze een stelling van het Egyptische leger op het Sinaï-schiereiland aangevallen. Volgens berichten van het Egyptische leger zijn de soldaten erin geslaagd de aanval af te slaan. In de gevechten werden 24 terroristen gedood, terwijl aan Egyptische zijde zes soldaten werden gedood.

Egypte had na de ondertekening van de verzoeningsovereenkomst tussen Hamas en Fatach in de Gazastrook aangekondigd dat het de grensovergang tussen het schiereiland Sinaï en Gaza gedurende vier dagen in beide richtingen zou openen. Na de terroristische aanslag van gisteren hebben de Egyptenaren de opening van de grens echter weer geannuleerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.