Masada populairste plaats voor buitenlandse toeristen

Thursday, October 12, 2017 |  Redactie Israel Today.nl
De week van het Loofhuttenfeest wordt door veel Israëli's gebruikt voor uitstapjes in het land. Vooral de talrijke nationale parken en natuurreservaten zijn populair. Afgelopen zomer waren het ook populaire bestemmingen voor Israëlische toeristen en toeristen.

De meeste toeristen in de zomer werden aangetrokken naar het Masada National Park (video), waar de voormalige Joodse vesting met dezelfde naam zich bevindt.

In de zomermaanden juli en augustus bezochten ongeveer 1,5 miljoen Israëli's en toeristen de talrijke nationale parken en natuurreservaten van het land. Vooral buitenlandse toeristen bezochten het nationale park Masada, dat met 67.000 buitenlandse bezoekers de populairste bestemming was, gevolgd door het nationaal park Caesarea (37.000), het natuurreservaat Ein Gedi (35.000), het nationaal park Qumran (26.000) en het natuurreservaat Banias (25.000).

De populairste bestemming voor Israëli's was deze zomer het natuurreservaat Majjarsa, ten noordoosten van het Meer van Galilea, met meer dan 102.000 bezoekers, gevolgd door het nationaal park Gan Hashlosha met 96.000 Israëlische natuurliefhebbers. Ook populair zijn het Ashkelon National Park (92.000), het Natuurreservaat Snir (86.000) en het nationaal park Hurshatdal (72.000).

Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar bedroeg het totale aantal bezoekers van de nationale parken en natuurreservaten 1.386.000, waarvan 1.111.000 Israëli's en de rest buitenlandse toeristen waren. De cijfers betekenen een toename van het aantal bezoekers met 10 procent. Ook waren er 8 procent meer Israëlische wandelaars dan vorig jaar.
Shaul Goldstein, directeur-generaal van de Israëlische Natuur- en Park Autoriteit, zei: 'De indrukwekkende groei toont aan dat zowel de Israëlische burgers als de buitenlandse toeristen met hun voeten stemmen en zoeken naar een sterkere ervaring, waarden en unieke ervaringen die ons land, de natuurreservaten en nationale parken, weten te bieden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.