50e Jeruzalemmars trok deelnemers uit 80 landen

Wednesday, October 11, 2017 |  Redactie Israel Today
(Foto' s: Yonatan Sindel/Flash90, video Ilan Rosenberg)

Enkele tienduizenden mensen uit 80 landen namen deel aan de traditionele 'Jeruzalemmars', die elk jaar in de week van het Loofhuttenfeest plaatsvindt. De parade van dit jaar stond in het teken van de vijftigste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem.

Het aantal deelnemers wordt geschat op ongeveer 60.000. Toeristen, Israëlische militairen, politieagenten en andere vertegenwoordigers van de Israëlische veiligheidstroepen, vaandeldragers, straatkunstenaars, dansers, muzikanten en talrijke groepen van verschillende overheidsinstanties liepen samen, verenigd, over de 17 kilometer lange route door Jeruzalem.

De politie nam ook actief deel aan de parade en zorgde tegelijkertijd voor de veiligheid van de deelnemers.

Veel toeristen en vrienden van Israël komen elk jaar om deel te nemen aan de parade en hun liefde voor Israël met anderen te delen. Een deelnemer uit de VS zei: 'Ik ben gekomen omdat ik van Israël houd. Dit is mijn twintigste reis naar Israël. We zijn blij om iets te doen voor Israël, het is een prachtig land.'

De burgemeester van de stad Jeruzalem Nir Barkat zei: 'De Jeruzalemmars is al meer dan 60 jaar een traditie. Elk jaar zijn we er enthousiast over, vooral dit jaar, waarin we de 50e verjaardag van de hereniging van de stad vieren. Jeruzalem verwelkomt op deze feestdagen honderdduizenden bezoekers en toeristen, die enthousiast zijn over de betovering van de stad en haar prachtige locaties en bezienswaardigheden'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.