Nieuwe woningen in Joodse nederzettingen

dinsdag 10 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu heeft de bouw goedgekeurd van nieuwe wooneenheden in Joodse nederzettingen op de Westbank. Binnenkort mogen dan ongeveer 3800 huizen worden gebouwd, ook in controversiële gebieden zoals de Joodse nederzetting in Hebron.

Bouwlocatie in Efrat (archieffoto: Gershon Elinson/Flash90).

De goedkeuring werd verleend in overleg met de Amerikaanse regering. Een overeenkomst met de regering-Trump bepaalt, dat Israël om de drie tot vier maanden een groot aantal bouwaanvragen mag goedkeuren, in plaats van om de paar weken slechts enkele afzonderlijke bouwplannen.

Deze overeenkomst bezegelt het einde van de Amerikaanse veroordeling van Israël voor zijn bouwactiviteiten in de controversiële gebieden. Bovendien wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen bouwprojecten in grote, gevestigde nederzettingenblokken en in kleinere, afgelegen nederzettingen.

In de Joodse nederzetting in Hebron wordt nu goedkeuring verwacht voor de bouw van 30 wooneenheden. Voor de bewoners is dit een enorme stap voorwaarts, want in de afgelopen 20 jaar mocht slechts eenmaal vier huizen worden gebouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.