Amerika koopt Israëlische defensietechnologie

dinsdag 10 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
Het Amerikaanse Ministerie van Defensie overweegt het raketafweersysteem Iron Dome van Israël te kopen, zo meldt de Israëlische krant Yediot Achronot. Het systeem van het Israëlische bedrijf Rafael, dat gespecialiseerd is in defensietechnologie, zou niet alleen in Amerika maar ook in Europa bases van de Amerikaanse troepenmacht gaan beschermen.

Het raketverdedigingssysteem Iron Dome. (archieffoto: Flash90)

Tot op heden heeft het Amerikaanse leger geen vergelijkbaar systeem om zich te verdedigen tegen raketten of vliegende objecten. Juist in tijden van dreigende escalatie zijn toekomstgerichte veiligheidsmaatregelen dan ook essentieel.

Niet alleen het raketafweersysteem lijkt van groot belang voor de Amerikanen. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie meldde ook de aankoop van het Israëlische 'Windbreaker' verdedigingssysteem om zijn Abram-tanks te beschermen. Dit ook door Rafael ontwikkelde verdedigingssysteem is al succesvol ingezet op de Merkava-tanks van het Israëlische leger, o.a. in de Gaza-oorlogen.

Beide wapensystemen werden de afgelopen dagen in Washington getoond tijdens een drie dagen durende bijeenkomst van de Association of the US Army en de defensie-industrie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.