Israël reageert op eerste beschieting sinds 2 maanden

Monday, October 09, 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteravond kwam er een einde aan een periode van rust die twee maanden had geduurd, toen de sirenes om 20.55 uur plaatselijke tijd klonken in het Eshkol-district bij de Gazastrook. Aan de bewoners werd gevraagd om naar beveiligde ruimten te gaan.

Een Israëlische tank (Archieffoto: Albert Sadikov/Flash90)

Na ongeveer 20 minuten meldde het Israëlische leger dat de lancering van een raket uit Gaza in de richting van Israël was geregistreerd. Het leger begon naar resten van de raket te zoeken. Later bleek dat die nog in de Gazastrook was ontploft.

Twee uur later reageerde het Israëlische leger met een tankbeschieting op een observatiepost van Hamas in de zuidelijke Gazastrook. Een woordvoerder van het leger zei dat de lancering van de raket een bedreiging vormde voor de veiligheid van de Israëlische burgers en de soevereiniteit van Israël schond. Hamas is verantwoordelijk voor alle terroristische activiteiten in Gaza, zo werd gezegd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.