Jeruzalem ontslaat beveiliger wegens respectloosheid

Monday, October 09, 2017 |  Redactie Israel Today
De stad Jeruzalem heeft harde strafmaatregelen genomen tegen een van haar stadswachten, nadat hij gebrek aan respect had getoond voor Jezus, door zijn naam op een gedenkplaat weg te lakken.

Toeristengids Eran Tzidkiyahu plaatste een bericht op Facebook dat hij over het Safraplein liep, voor het gemeentehuis van Jeruzalem, toen hij een bewaker zag die white-out (typex) gebruikte in een vergeefse poging om de naam van Jezus te verbergen op een gedenkplaat.

'Wat u zojuist deed is een haatmisdrijf en een daad van vandalisme,' zei Tzidkiyahu tegen de bewaker. 'Ik geef je de kans om het nu op te ruimen, in mijn aanwezigheid, dan zal ik het allemaal vergeten. Anders ga ik naar de autoriteiten.'

De bewaker werd aggressief en dus riep Tzidkiyahu er twee politieagenten bij, opmerkend dat de whiteout op de gedenkplaat nog nat was en erop aandringend dat ze de bewaker zouden fouilleren. De bewaker realiseerde zich dat hij in de problemen zat, gaf het flesje white-out af, en nadat hij door de agenten - de een Joods en de ander Arabisch – was berispt, beloofde hij de gedenkplaat schoon te maken.

Hoewel de Arabische agent later aan Tzidkiyahu vertelde dat de bewaker de gedenkplaat werkelijk had schoongemaakt, was dat niet goed genoeg voor de gemeente Jeruzalem. Toen gemeenteambtenaren Tzidkiyahu's Facebook post zagen, antwoordden zij dat zij een kort onderzoek hadden uitgevoerd, en concludeerden dat de bewaker op onwaardige wijze was omgegaan met de naam van Jezus, en ontsloegen hem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.