Amerikaanse ambassade nog niet naar Jeruzalem

Sunday, October 08, 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdagnacht zijn belofte toegelicht, de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen. In een uitzending van de voormalig gouverneur Mike Huckabee van Arkansas (doorspoelen naar 14 min) zei hij dat hij eerst de vredesinspanningen van zijn regering een kans wilde geven. Het vredesinitiatief zou nu de eerste prioriteit zijn.

'Ik wil de inspanningen om vrede te bereiken een kans geven,' zei Tromp. 'Als we erin slagen vrede tussen de Palestijnen en Israël te bereiken, dan zal dit, denk ik, leiden tot vrede in het Midden-Oosten, en dat is een zeer belangrijke zaak.'

Verder zei de president:'We werken momenteel aan een vredesplan dat niemand een kans heeft gegeven, omdat het in het verleden niet haalbaar was. Veel mensen geloven dat vrede tussen Israël en de Palestijnen de moeilijkste missie is, en sommigen vinden het zelfs onmogelijk. Maar ik denk er anders over.' Toch moest Trump toegeven dat het nieuwe vredesinitiatief ook zou kunnen mislukken.

De Amerikaanse ambassade in Tel Aviv (foto: Flash90)

Op de vraag of er een tijdschema was voor de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem antwoordde Trump: 'Wij zullen hierover in de nabije toekomst een besluit nemen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.