Sportief succes: Zilver voor Israëlische turner

Sunday, October 08, 2017 |  Redactie Israel Today
Artem Dolgopyat, pas 20 jaar oud, won zondag de zilveren medaille turnen op de grond tijdens het Wereldkampioenschap Gymnastiek, dat momenteel plaatsvindt in Montreal, Canada. Hij is na Alex Sjatilov de tweede Israëli die bij een wereldkampioenschap gymnastiek op het podium staat.

De zilveren medaille bij het wereldkampioenschap gymnastiek in Canada is het grootste succes van een Israëlische atleet bij turnen met apparaten tot nu toe. Vóór hem was Alex Sjatilov de enige die het podium bereikte toen hij in 2009 en in 2011 in Londen in Tokio telkens bronzen medailles won.

Artem Dolgopyat is op 12-jarige leeftijd uit Oekraïne naar Israël geïmmigreerd. Jarenlang heeft hij samen met Sjatilov vele uren getraind. En in bijna elke wedstrijd zag hij dat zijn trainingspartner het altijd beter deed, tot hij in 2015 iedereen verraste en Israëlisch kampioen werd. Hij brak dit jaar door op het Europees Kampioenschap in Roemenië toen hij de finale van de grondoefeningen bereikte, waar hij als vierde eindigde.

Bij de oefeningen van gisteren presenteerde hij oefeningen met een hoge moeilijkheidsgraad en kreeg hij het cijfer van 14.533, wat hem de zilveren medaille en de titel van vice-wereldkampioen opleverde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.