Netanyahu: Veel nieuwbouw in Ma'ale Adumim

dinsdag 3 oktober 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Netanyahu en de burgemeester van Maale Adumim, Benny Kashiel (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag de stad Ma'ale Adumim bezocht. Tijdens een ontmoeting met de burgemeester van de stad, die aan de oostzijde van Jeruzalem grenst, zei hij: 'Wij zullen hier duizenden nieuwe huizen bouwen. De stad Ma'ale Adumim is een deel van de staat Israël en zal dat altijd blijven.' Verder zei hij, dat hij de wet voor het oprichten van 'Groot Jeruzalem' steunt, die het Jeruzalem en zijn omgeving mogelijk zal maken zich te ontwikkelen.

Het bezoek van vandaag aan Ma'ale Adumim is het eerste officiële bezoek van Netanyahu aan de stad. Tijdens zijn bezoek had hij een werkbespreking met burgemeester Benny Kashriel en de gemeenteraad. Ook ontmoette hij ondernemers uit het 'Adumin Park voor Industrie en Handel'. De Likoed-fractie houdt vanmiddag een speciale sessie in de stad.

De bijeenkomst van de Likoed-fractie in Ma'ale Adumim, waarbij het onder andere over het wetsvoorstel voor een 'Groot Jeruzalem' ging.

Voor het bezoek van Netanyahu zei de burgemeester van Ma'ale Adumim: 'De stad Ma'ale Adumim verwelkomt premier Benjamin Netanyahu met eer, een vriend van de stad en de nederzettingen. Ook verwelkomen we de Knessetleden van de Likoedpartij. Het bezoek van Netanyahu op dit moment is zeer belangrijk voor de versterking en ontwikkeling en bouw van de stad Ma'ale Adumim en haar positie als stad in Israël.'

'Ma'ale Adumim moet verder worden gebouwd en ontwikkeld. Daar verwachten we veel van,' vervolgde hij. Het feit dat de premier nu samen met de Likoed-fractie de stad bezoekt, toont aan hoe zwaarwegend en belangrijk de ontwikkeling en de bouw van Ma'ale Adumim voor Netanyahu en de parlementsleden is.

Nieuwbouw in Maale Adumim (foto: Miriam Alster/Flash90)

Het wetsontwerp 'Groot Jeruzalem' is een initiatief van de Knesset-leden Yehuda Glick (Likoed) en Bezalel Smutrich (Het Joodse Huis). Vorig jaar is het wetsvoorstel niet verder behandeld, zodat het nu opnieuw is ingediend. Volgens het wetsvoorstel wordt een Raad van Groot-Jeruzalem opgericht, waarvan de burgemeester van Jeruzalem voorzitter zal zijn, en leden zijn de burgemeesters van de gemeenten voorbij de Groene Lijn: Beitar Ilit, Maale Adumim, Givat Zeev, Gush Etzion, Efrat, Kfar Adumim en andere.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.