Grenspolitie redt Palestijn in Machpelagrot in Hebron

Sunday, October 01, 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteren hebben agenten van de Grenspolitie een Palestijn medische hulp verleend nadat hij in Hebron tijdens het gebed in de Machpelagrot in Hebron was ingestort en het bewustzijn verloor.

Agenten van de Grenspolitie verlenen eerste hulp aan een Palestijn. (Foto: Israëlische Grenspolitie)

De aandacht van de politieagenten werd getrokken door een ongeveer 30-jarige Palestijn die tijdens het gebed plotseling flauwviel. Onmiddellijk zorgde een paramedicus van de Grenspolitie voor de man, tegelijkertijd werd een ambulance van de Rode Halve Maan besteld. Nadat de agenten erin waren geslaagd de toestand van de man te stabiliseren, werd hij door de ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

'Het is niet de eerste keer dat agenten en medisch personeel van de Grenspolitie Palestijnen medische hulp moeten bieden,' aldus een woordvoerder van de Grenspolitie. 'We zullen medische zorg blijven verlenen aan iedereen, ongeacht geslacht, ras of religie.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.