Video: Herbouw van Jeruzalem in het 1000-jarig rijk

Sunday, October 01, 2017 |  Redactie Israeltoday.nl, Israel CNN
Heeft u er weleens over nagedacht hoeveel miljoenen mensen in Jeruzalem zullen samenkomen om de Messias te aanbidden als Hij op aarde is (teruggekeerd)? Wat betekent dit voor de infrastructuur van Jeruzalem? Yehudah Etzion, die al 40 jaar in Ofra woont, promoot al enkele jaren een project betreffende de toekomst van Jeruzalem.

'We bidden al jaren voor de herbouw van Jeruzalem en de Tempel. Eerder zonder dat het zichtbaar was, maar nu hebben we de kans daartoe. De herbouw van Jeruzalem en de Tempel herplannen was een moeilijke taak. Maar nu kunnen we aan het plannen beginnen. Elke gebouw dat je bouwt moet tot in detail gepland worden. Op die manier beginnen we aan de herbouw van Jeruzalem en de Tempel. De visie en kracht van de verbeelding heeft ook effect op de realiteit. We plannen voor de toekomst. Het geeft ons de kracht om ons doel te verwezenlijken. Dit project concentreert zich niet alleen op de Tempelberg, maar op heel Jeruzalem en de infrastructuur. We moeten ruimte scheppen voor alle pelgrims uit Israël en andere landen, zodat ze naar Jeruzalem kunnen komen om God te aanbidden. De eerste twee jaar werken we met tien mensen aan dit project. De volgende stap was een architect vinden die de stad kan ontwerpen en die begrijpt wat een grote stad allemaal nodig heeft.'

In de video worden een aantal nogal grootse plannen voor de nieuwe Tempel en het vergrote Jeruzalem en zijn verkeersstructuur getoond. Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.