Intel's nieuwe game-processor komt uit Haifa

Friday, September 29, 2017 |  Redactie Israel Today
Intel Corporation heeft een nieuwe generatie van desktopcomputer-processors gepresenteerd die sneller en sterker zijn dan de vorige creaties, zo heeft de leiding van de halfgeleiderreus bekendgemaakt. Het ontwerp van de nieuwe chips is gemaakt door hun ontwikkelingsteam in Haifa.

De nieuwe familie van Intel Core Desktop processors van de 8e generatie is bedoeld voor gamers en ontwikkelaars en voor degenen die hoge prestatiestandaards nodig hebben. 'De nieuwe chips openen de deur naar een nieuw niveau van snellere, eenvoudiger en meer diepere ervaringen,' zo heeft het Amerikaanse bedrijf zondag in een verklaring bekendgemaakt. Tot de chips behoren onder meer de nieuwe Intel Core i7-8700K, die het bedrijf de beste gaming processor ooit noemt.

In vergelijking met de 7e generatie van de Intel Core krijgen gamers maximaal 25 procent meer beelden per seconde op populaire en veeleisende spellen, aldus Intel, en zijn de nieuwe processors nauwkeuriger, sneller, krachtiger en beter compatibel dan eerdere versies, waardoor er een hogere grafische kwaliteit kan worden geboden. De chips zorgen ook met groot gemak voor het bewerken van 4K 360-graden video en ze zijn tot 32 procent sneller in vergelijking met eerdere types. Bij het bewerken van content zijn ze ook tot 65 procent sneller dan een drie jaar oude PC, zo werd medegedeeld.

Dit is niet de eerste keer dat Intels R & D-team in Haifa het ontwerp van de processors van de groep heeft ontwikkeld. Vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn 'sterkste en snelste' processor, het Kaby Lake, die ook in Haifa was ontwikkeld. Intel werkt sinds 1974 in Israël en heeft ongeveer 10.000 werknemers in zijn productiecentrum Kiryat Gat en vier ontwikkelingscentra in Haifa, Yakum, Jeruzalem en Petach Tikva. Het centrum in Haifa is de grootste afdeling van Intel buiten de VS.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.