Drie Arabische Israëli's met terreurplannen opgepakt

vrijdag 29 september 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidsdienst Shabak heeft donderdag bekend gemaakt, dat twee bewoners van de Arabische stad Um el Fahm worden beschuldigd van het beramen van een terreuraanval op de Tempelberg. Een stadgenoot werd opgepakt wegens ongeoorloofd wapenbezit en steun aan Islamitische Staat.

Een van de gevonden pistolen en de verdachte Said Ghasoub Jabarin (foto's: Shabak persdienst)

In een gezamenlijke operatie van de Shabak en de Israëlische politie werden begin deze maand de drie verdachten met banden met ISIS gearresteerd. Volgens het rapport hadden ze een beschieting gepland zoals die in juli, waarbij twee Israëlische politieagenten werden gedood.

De gearresteerden zijn Said Ghasoub Jabarin, 26, verdacht van het beramen van de terreuraanslag, Fares Salah Mahmoud Mahayne, 24, wegens illegaal wapenbezit. De derde is een 16-jarige jongeman die deel zou hebben gehad aan het beramen van de aanval.

Tijdens de huiszoeking werden in het huis van Jabarin twee geweren met munitie gevonden, die voor de aanval zouden worden gebruikt. Een ander wapen van het type Carl Gustrav werd ontdekt in het huis van Mahayne.

Volgens de veiligheidsdienst zouden de verdachten al kort na de dodelijke aanslag in juli een soortgelijke aanval op de Tempelberg hebben gepland. Dankzij het goede werk van de veiligheidsdienst kon een nieuwe aanval voorkomen worden. De Shabak ziet in Israëli's, die de Islamitische Staat steunen, een groot gevaar voor de veiligheid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.