Video: Ex-Hamaslid roept PLO ter verantwoording bij VN

donderdag 28 september 2017 |  Redactie Israel Today, J-TV, StandWithUs
In het op 25 september gehouden debat van de VN Mensenrechtenraad over de situatie in Palestina klonk eerst een reeks van bekende verwijten aan het adres van Israël: hun koloniale beleid, hun willekeurige arrestaties, etnische zuivering, bomen verwijderen, geld stelen, huizen vernietigen, enzovoorts.

Daarna nam Mosab Hassan Yousef, de zoon van Hamas-oprichter Sheikh Hassan Yousef, het woord namens UN Watch. 'Ik groeide op in Ramallah als lid van Hamas. Ik richt mijn woorden nu tot de Palestijnse Autoriteit, die beweert de 'enige wettige vertegenwoordiger' van het Palestijnse volk te zijn. Ik vraag: waar komt dit wettigheid vandaan? Het Palestijnse volk heeft u niet gekozen, en het heeft u niet aangesteld om hen te vertegenwoordigen. U hebt uzelf benoemd. U bent niet de verantwoordelijke voor uw eigen volk. Dit wordt duidelijk bewezen door uw eigen totale schending van hun mensenrechten.

U draagt in feite nauwelijks zorg voor de Palestijnen en hun menselijke ontwikkeling. U kidnapt Palestijnse studenten van de campus en martelt hen in uw gevangenissen. U martelt uw politieke rivalen. Het lijden van het Palestijnse volk is het gevolg van uw zelfzuchtige politieke belangen. U bent de grootste vijand van het Palestijnse volk. Indien Israël niet zou bestaan, zou u niemand de schuld kunnen geven.

Neem de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van uw eigen handelen. U wakkert de vlammen van het conflict aan om uw misbruik makende macht te handhaven. Tenslotte gebruikt u dit platform om de internationale gemeenschap en de Palestijnse samenleving te misleiden, zodat ze geloven dat Israël verantwoordelijk is voor de problemen die u schept.

Na zijn woorden keken de heren afgevaardigden even wat ongemakkelijk en verrast.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.