Palestijnse ‘vredespartners’ vereren moordenaar

woensdag 27 september 2017 |  Redactie Israel Today
Minder dan een dag nadat drie Israëli’s werden vermoord terwijl zij de buitenwijk van Jeruzalem (Har Adar) bewaakten, vereert de Palestijnse Autoriteit hun moordenaar en noemt hem een 'heilige martelaar'.

De aanval werd uitgevoerd door Nimer Machmoud Achmed Aljamal, een 38-jarige Palestijnse vader van vier kinderen, die in Har Adar als schoonmaker werkte.
Zowel de lokale beveiligers als de inwoners van Har Adar kenden de man. Hierom werd hij dinsdagmorgen niet als een mogelijke terrorist gezien, totdat hij genadeloos om zich heen begon te schieten.
Aljamal doodde op deze manier een ambtenaar van de grenspolitie en twee burger-beveiligers. Hij werd zelf doodgeschoten vóórdat hij de Joodse stad binnen kon komen.

Als antwoord op de aanval werd er op de officiële Facebookpagina van de Fatach-partij, de politieke partij van de Palestijnse president Machmoud Abbas, een afbeelding geplaatst, waarop Aljamal werd geprezen en een 'heilige martelaar' werd genoemd.

Het bijschrift onder Aljamals foto luidt: 'In de naam van de Fatach-beweging, we delen in het verdriet van de familie van de shaheed (heilige martelaar) Nimer Machmoud Achmed Aljamal, die vandaag werd gedood.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.