Terrorist misbruikt samenwerking, vermoordt 3 Israëli’s

Wednesday, September 27, 2017 |  Redactie Israel Today
Drie Israëlische beveiligers zijn dinsdagochtend door een Palestijnse terrorist doodgeschoten. Dit gebeurde bij de ingang van Har Adar, een voorstad van Jeruzalem.

Eén slachtoffer werd geïdentificeerd als de twintigjarige stafsergeant. Solomon Gavriya. Hij werkte bij de grenspolitie en was pas sinds achttien maanden in militaire dienst. In oktober 2016 was hij licht gewond geraakt bij een steekpartij in de buurt van Mevasseret Zion. Hij was lid van de Ethiopische gemeenschap van Be'er Ja'akov.
Het tweede slachtoffer was een burger die werkte als beveiliger, de 25-jarige Youssef Ottman, inwoner van het nabijgelegen Arabische dorp Abu Ghosh.
Het derde slachtoffer is de 25-jarige beveiliger Or Aris uit Har Adar.
Een vierde Israëlisch slachtoffer werd ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen na de aanval.

Het incident vond plaats in de vroege morgen, toen een groot aantal Palestijnse arbeiders op de doorlaatpost aankwam. Zij hoopten werk te vinden in de Israëlische steden en dorpen die in de heuvels ten westen van Jeruzalem liggen. De terrorist maakte misbruik van deze gewoonlijk vreedzame grenspost.

De terrorist werd geïdentificeerd als een 37-jarige vader van vier kinderen uit het Palestijnse dorp Beit Surik. Hij heeft zich nooit eerder ingelaten met geweld tegen Israël. Terwijl hij de grenspost naderde, haalde de man zijn pistool tevoorschijn en schoot op Israëlische beveiligers. De terrorist zelf werd snel doodgeschoten, maar niet voordat hij meerdere slachtoffers kon maken.

Het dorp Har Adar grenst aan de Groene Lijn. De omliggende steden en dorpen vielen jarenlang op door vredige samenwerking met de naburige Arabieren, zelfs gedurende perioden van wijdverspreid terrorisme elders in het land. Maar velen vrezen dat de aanval van vanmorgen dit helemaal zal veranderen. Israëlische autoriteiten zullen nu veel strenger optreden bij het controleren van Arabische arbeiders, wat onvermijdelijk zal kunnen leiden tot grotere frustratie, spanning en een grotere kans op gewelddadige confrontaties.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.