Noord-Korea dreigt weer met ‘Heilige Oorlog' tegen Israël

maandag 25 september 2017 |  Redactie Israel Today
Noord-Korea heeft gereageerd op de Israëlische steun voor de Verenigde Staten tegen Pyongyangs kernwapenprogramma, door te dreigen dat het land de Joodse Staat zal vernietigen Het land beschuldigt Israël ervan zijn buurlanden aan te vallen met kernwapens.

Nadat premier Benjamin Netanyahu Noord-Korea bekritiseerde, publiceerde het geïsoleerde regime de volgende verklaring: 'Dit is een onvergeeflijke belediging en provocatie tegen de waardigheid en het sociale systeem in de Democratische Volksrepubliek Noord-Korea én tegen de keuze gemaakt door zijn bevolking.'
'Israël vertegenwoordigt niet alleen dictatoriale agressieve krachten die het legitieme recht van het Palestijnse volk vertrappen en hen willekeurig doden, maar is ook een groep schurken die een nucleaire bedreiging vormen en terroristische aanvallen op buurlanden uitvoeren, met behulp van veel kernwapens.'

Ja, Noord-Korea beschuldigt Israël er werkelijk van zijn buurlanden regelmatig met kernwapens aan te vallen. Let er wel op dat men in Noord-Korea weinig nieuws en informatie van het buitenland krijgt. Zou dat een excuus zijn voor Noord-Korea voor deze jammerlijk verwarde uitspraken?

Wat echter wel duidelijk is, is de mogelijkheid dat Noord-Korea wapens, technologie en andere hulpbronnen doorgeeft aan vijandelijke landen die veel dichter bij Israël liggen. Zo wordt er in het algemeen van uitgegaan dat de Syrische kernreactor, die in 2007 door Israël is vernietigd, was gebouwd door Noord-Koreaanse ingenieurs.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.