Russische minister van Defensie zal Israël bezoeken

maandag 25 september 2017 |  Redactie Israel Today
Tijdens zijn eerste officiële bezoek aan de Joodse Staat, ergens in oktober, zal de Russische minister van Defensie zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman ontmoeten om samenwerking op het gebied van veiligheid te bespreken.

De Russische minister Sergei Shoigu. (Foto: Creative Commons)

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft het eerste bezoek van de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, aan Israël bevestigd. Het is vele jaren geleden sinds een Russische minister van Defensie Israël bezocht.

Volgens het Israëlische ministerie van Defensie worden de militaire samenwerking van de beide legers, de samenwerking van beide landen, en ook de toenemende Iraanse aanwezigheid in Syrië besproken, waarbij Iraniërs via Damascus wapens leveren aan het Libanese Hezbollah.

Israël had herhaaldelijk verklaard dat het militair zal ingrijpen in Syrië indien een van zijn 'rode lijnen' zou worden overschreden, zoals wapentransporten naar Hezbollah. Aangezien Rusland zich aan de kant van Syrische president Assad heeft opgesteld, die op zijn beurt verbonden is met Iran en Hezbollah, kan dit de betrekkingen tussen Israël en Rusland schaden.

De Russische minister van Defensie wordt door veel analisten gezien als de drijvende kracht achter de agressieve steun van Rusland aan de Syrische dictator Bashar Assad. Terwijl Shoigu in zijn vijf jaar als minister van Defensie nooit Israël heeft bezocht, maakte hij vorig jaar meerdere reizen naar Syrië, de laatste pas een maand geleden. En een jaar geleden bracht hij een verrassingsbezoek aan Iran.

Een exacte datum van het bezoek is niet bekendgemaakt, maar het zal tijdens de maand oktober plaatsvinden. Het komende bezoek van de Russische minister van Defensie wordt in Israël als zeer belangrijk beschouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.