Plaats voor nieuwe gebeds­briefjes in de Westelijke Muur

dinsdag 19 september 2017 |  Redactie Israel Today
Tweemaal per jaar, kort voor Pesach (Paasfeest) en het Joodse Nieuwjaar, worden uit de spleten tussen de grote stenen van de Westelijke Muur enkele duizenden briefjes met gebeden tot God verwijderd, die de bezoekers ertussen gestoken hebben.

In de afgelopen weken hebben arbeiders, samen met de rabbijn van de Westelijke Muur, rabbijn Shmoe'el Rabinovitch, gezwoegd om alle briefjes te verwijderen, opdat er daarna weer voldoende plaats zal zijn voor nieuwe briefjes.

Oneindig veel briefjes bij de Westelijke Muur. (Foto's: Yonatan Sindel/Flash90)

En wat gebeurt er met al die briefjes? Die worden natuurlijk niet weggegooid, maar in zakken verzameld, die vervolgens in een speciaal graf op de Olijfberg worden begraven.

Ook zouden de briefjes met de gebeden nooit hun geldigheid verliezen, verklaarde de rabbijn van de Westelijke Muur. 'Het is genoeg als het briefje maar een seconde in de muur zit, want waar het om gaat is de bedoeling die achter het schrijven van het briefje zit.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.